Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Vlašský salát se zelím

11. října 2009 | 12:09

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g kysaného zelí
1 cibuli
200 g měkkého salámu
4 natvrdo uvařená vejce
100 g tvrdého sýra
1 malou konzervu hrášku
1 zakysanou smetanu
100 ml majonézy
2 lžíce hořčice
sůl, pepř


Postup:

1. Kysané zelí pokrájejte na menší kousky a smíchejte s cibulí nasekanou nadrobno.
Salám a sýr nakrájejte na nudličky, uvařená vejce na kostičky. Spolu se scezeným hráškem smíchejte se zelím.

2. V misce vymíchejte zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Nechte chvíli chladit. Salát podávejte přelitý ochucenou smetanovou omáčkou a s čerstvým pečivem.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, kysané, zelí, salát, vlašský
Diskuse ke článku
.
Související články