Budete potřebovat:
12 tygřích krevet
půl svazku koriandru
1 stroužek česneku
2 limetky
3 lžíce oleje
mango
sůl, pepř
na dip:
4 lžíce rybí omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíci hnědého cukru
1 lžíci chilli
1 lžíci sekaného koriandru
Postup:
Koriandr nasekejte najemno, česnek prolisujte. Smíchejte sekaný koriandr, limetkovou šťávu, sůl, pepř, olej a česnek. Krevety promíchejte v marinádě a nechte je asi hodinu uležet. Mango oloupejte, dužninu zbavte pecky a nakrájejte na kousky. Krevety nechte okapat a napichujte je na špejle střídavě s mangem a s plátky limetky. Grilujte po každé straně 3–5 minut. Přísady na dip smíchejte a podávejte ke krevetám.
ZDROJ: Převzato z knihy „Grilování“, nakladatelství Ikar