Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Bramborové trojúhelníky s brynzou

9. října 2009 | 15:59

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 35 minut

Budete potřebovat (na 20 kusů):

4 velké brambory
3 lžíce polohrubé mouky
3 stroužky česneku
1 vejce
150 g brynzy
3 lžíce zakysané smetany
mletý pepř, sůl
tuk na vymazání plechu
pažitku

Postup:

1. Brambory očistěte a nastrouhejte. Nechte je odstát a přebytečnou tekutinu slijte. Přidejte mouku, oloupaný prolisovaný česnek, vejce, sůl a pepř.

2. Plech vymažte a těsto do něj rovnoměrně rozložte. Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.

3. Brynzu mírně nařeďte smetanou, nasekanou pažitkou a bílým pepřem. Teplý bramborový koláč nakrájejte na trojúhelníky, na každý lžičkou naneste ochucenou brynzu a podávejte.

Bramborové trojúhelníky s brynzou
Bramborové trojúhelníky s brynzou
Autor: z knih Slovenské jedlá, Recepty ze života (15), vydavatelství Ringier Slovakia

Diskuse ke článku
.
Související články