Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Škvarkové rohlíčky

12. října 2009 | 12:59

Doba přípravy: 45 minut, doba pečení: 10 až 15 minut

Budete potřebovat (na 48 kusů):

400 g mletých škvarků
500 g polohrubé mouky
250 g rostlinného tuku
1 kostku droždí
100 ml mléka
1 lžičku cukru krystal
1 žloutek
3 trojúhelníčky sýra
1 lžičku soli
1 vejce na potření
100 g tvrdého nastrouhaného sýra
moku na posypání desky

Postup:

1. Z vlažného mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Z mouky, kvásku, změklého tuku, taveného sýra, soli a žloutku vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout asi 45 minut.

2. Z vykynutého těsta vytvarujte válec a rozdělte ho na šest částí. Každou rozválejte na pomoučené desce a potřete mletými škvarky.

3. Kruh rozdělte na osm trojúhelníků, které srolujte a vytvarujte rohlíčky. Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sýrem a upečte dorůžova.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.