Budete potřebovat (na 96 kusů):
300 g hrubé mouky
200 g hladké mouky
250 g rostlinného tuku
100 ml mléka
20 g droždí
1 lžičku cukru krystal
2 lžičky soli
100 g uzeného sýra
1 vejce
mouku na posypání válu
Postup:
1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypejte cukr, dobře promíchejte a počkejte, až kvásek vykyne.
2. Smíchejte hrubou a hladkou mouku, přidejte změklý tuk, 1 lžičku soli, 60 g nastrouhaného sýra a vzešlý kvásek. Vypracujte těsto, důkladně prohněťte a nechte asi hodinu uležet.
3. Na pomoučeném válu vytvarujte těsto do tvaru válce a rozdělte na šestnáct dílků. Každý díl od širšího konce srolujte.
4. Rohlíčky vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypejte zbylým sýrem smíchaným se solí, případně i se sezamovými semínky a upečte v troubě vyhřáté na 160 až 180 °C.
Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 15 až 20 minut
Články odjinud