Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Sýrová roláda

9. října 2009 | 14:58

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (na 16 plátků):

400 g sýra typu ementál
200 g taveného sýra
120 g másla
5 vajec uvařených natvrdo
200 g šunky
1 cibuli
1 červenou a 1 žlutou papriku
nasekanou pažitku
sůl

Postup:

1. Sýr vložte do mikrotenového sáčku a ponořte do horké vody přibližně na 20 minut, dokud nezměkne. V misce smíchejte tavený sýr, změklé máslo, cibuli, vejce nakrájená nadrobno a osolte.

2. Změklý sýr vyjměte a na mokré desce rozválejte na plát odpovídající velikosti. Povrch potřete polovinou náplně, na ni rozložte plátky šunky, naneste druhou polovinu náplně, navrch dejte proužky papriky a posypejte pažitkou.

3. Plát srolujte, zabalte do alobalu a nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc. Roládu krájejte šikmo na plátky a podávejte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.