Budete potřebovat (pro 4 osoby):
* 4 hrníčky na silné plátky nakrájených hub
* 1 cibule
* 2 lžíce sádla
* 3 lžíce hladké mouky
* 1 lžíce majoránky
* 1 lžíce sladké papriky
* 2 stroužky česneku
* 5 hrníčků vody
* pepř, sůl
Postup:
Ideální jsou kačenky a kotrče, ale můžete použít i václavky, kloboučky růžovek, bedel nebo hlívu ústřičnou. Očištěné houby nakrájejte na silnější plátky, které duste asi 20 minut. Ze sádla, cibule a mouky připravte jíšku a rozřeďte ji vývarem z hub. Přidejte prolisovaný česnek se solí, papriku, majoránku a pepř. Dolijte vodou, asi 5 minut povařte, vmíchejte dušené houby a dovařte dalších 5 minut.