Budete potřebovat:
1 l kuřecího nebo hovězího vývaru z kostky
250 g hříbků
200 g listového těsta
2 mladé cibulky s natí
2 cibule
1 vejce
4 lžíce oleje
2 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín, petrželka
Postup:
Cibuli a česnek nakrájejte na plátky a krátce opečte na oleji. Zalijte horkým vývarem, přidejte nakrájené hříbky a 15 minut povařte. Polévku dochuťte solí, pepřem, kmínem a zelenou petrželkou.
Listové těsto vyválejte na plát (cca 4 mm silný) a vyřízněte z něj 4 kolečka tak, aby byla větší než hrneček. Polévku rozdělte do 4 hrnečků, okraje potřete vejcem a jako pokličku použijte vykrájená kolečka listového těsta. Těsto důkladně přitiskněte k okraji šálku, vrch potřete rozšlehaným vejcem a zapečte při 190 °C. Až se »poklička« z těsta nafoukne a dostane zlatavou barvu, polévka je hotová.