Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Jehněčí polévka s masovými kuličkami

12. října 2009 | 11:15

Doba přípravy: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g jehněčího masa
1 l vody
125 ml sladké smetany
1 lžíci kukuřičného škrobu
olej na smažení
1 cibuli
1 mrkev
100 g květáku
100 g zeleného hrášku
muškátový květ
sůl
petrželovou nať

Postup:

1. Maso omyjte, odblaňte, nakrájejte na menší kusy a uvařte ve vodě. Uvařené maso umelte, osolte, přidejte muškátový květ, smetanu a kukuřičný škrob. Promíchejte a z hmoty vytvarujte kuličky, které vložte do vroucí vody. Vařte 3 až 5 minut, vyjměte je a nechte vychladnout.

2. Na rozehřátém oleji usmažte nadrobno nasekanou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na kolečka, květák rozebraný na růžičky, hrášek a smažte několik minut.

3. Zalijte vroucím vývarem a spolu s knedlíčky vařte 5 až 10 minut. Nakonec dochuťte solí a posypte sekanou petrželovou natí.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články