Sobota 19. září 2020
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 20°C

Pikantní čínská polévka

9. října 2009 | 13:15

Doba přípravy: 25 minut, Doba vaření: 15 minut

Budete potřebovat (pro 8 osob):

50 g sušených hub
50 g širokých nudlí
200 g vařeného kuřecího masa
1 kostku slepičího bujonu
1 lžíci maizeny
1 vejce
1 lžíci kečupu
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci vinného octa
1 malý pórek
pepř, sůl

Postup:
Houby zalijte horkou vodou. Nudle na 20 minut ponořte do studené vody a pokrájejte na menší kousky. Bujon rozpusťte ve 2 l horké vody, přidejte houby, nudle a nakrájené maso. Maizenu rozmíchanou v troše vody a rozšlehané vejce přilijte do polévky. Osolte, opepřete a ještě krátce povařte. Hrnec odstavte z ohně, přimíchejte kečup, sójovou omáčku, vinný ocet a pórek nakrájený na kolečka. Promíchejte a podávejte

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, polévka, čínská, pikantní
Diskuse ke článku
.
Související články