Kynuté knedlíky s mletým masem | Pro ženy | Blesk.cz

Kynuté knedlíky s mletým masem

15. prosince 2009 | 13:45

Doba přípravy: 40 minut , Doba kynutí: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

na těsto:
- 500 g hrubé mouky
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 20 g droždí
- půl lžičky cukru
- sůl

na náplň:
- 400 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
- 2 cibule
- 2 polévkové lžíce škvarků
- 2 lžičky koření arabská směs
- sůl, pepř

navrch:
- 1 sklenici červeného sterilovaného zelí
- 1 lžíci hladké moky
- cukr

Postup:

1. Do 100 ml vlažného mléka dejte půl lžičky cukru, trochu mouky a rozdrobeného droždí. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do větší mísy si odvažte mouku, přidejte vejce, sůl, kvásek a zbývající vlažné mléko. Těsto dobře vypracujte, překryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě.

2. Připravte si náplň. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej, cibuli na něm nechte zesklovatět, přidejte škvarky a mleté maso. Masovou směs duste asi 8 minut, osolte, opepřete a dochuťte kořením.

3. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu, rozkrájejte ho na čtverce, na ně rozdělte zchladlou masovou náplň, zabalte a zakulaťte. Knedlíky vařte asi 4 minuty, pak je vařečkou obraťte a vařte ještě další tři minuty. Po vyjmutí je propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

4. Zelí sceďte a propláchněte  studenou vodou, poduste a zaprašte hladkou moukou. Podle chuti přislaďte.

Knedlíky s mletým masem plně vystačí jako neotřelý samostaný pokrm.
Knedlíky s mletým masem plně vystačí jako neotřelý samostaný pokrm.
Autor: Archiv

Autor: připravila: lap
Diskuse ke článku
.