Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 hrubší párky
200 g tvrdého sýra
2 červené papriky
2 menší cibule
3 lžíci ostrého kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sójové omáčky
půl lžíce worcesterskou omáčky
olej
Postup:
Párky nakrájejte na hrubá kolečka. Sýr, papriku nakrájejte na kostičky. Oloupané cibule nakrájejte na osminky a vše dohromady střídavě napichujte na jehly. Alobal potřete trochou oleje. V jiné míse smíchejte kečup, hořčici, worcesterskou omáčku. Špízy položte každý zvlášť na kus fólie a potřete z obou stran omáčkou.
Špízy důkladně zabalte do alobalu, aby vám nevytekla šťáva, položte na gril a pečte asi 15 minut.