Neděle 15. září 2024
Svátek slaví Jolana, zítra Ludmila
Zataženo, déšť 14°C

Těsto na domácí ravioly

Ilustrační foto
2. října 2009 | 14:45

Budete potřebovat (na 4 porce):

500 g hrubé mouky
3 vejce
150 ml vody
půl lžičky soli

Postup:

1. Mouku se solí vsypte do mísy, vytvořte důlek a do něj vlijte dvě vejce. Přidejte vodu a těsto zpracujte rukama. Pružné těsto vypracujte do koule a nechte chvíli stát.

2. Těsto rozdělte na dvě části. Pracovní plochu zlehka pomoučete a z obou částí vyválejte stejné pláty. Na jeden plát klaďte lžící v odstupech náplň (libovolnou masovou, sýrovou nebo sladkou, aby se neroztékala). Prostor mezi hromádkami náplně potřete vejcem. Překryjte druhým plátem, stlačte a pomocí rádla vykrajujte ravioly. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články