Pátek 11. října 2024
Svátek slaví Andrej, zítra Marcel
Oblačno, déšť 12°C

Pasta Hummus

Pasta Hummus
17. října 2009 | 20:45

Doba přípravy: 10 minut, doba namáčení: 12 hodin

Budete potřebovat:

250 g cizrny
8 polévkových lžic olivového oleje
3 stroužky česneku
4 lžíce citronové šťávy
mletou papriku
kajenský pepř

Postup:

1. Cizrnu namočte do 1 litru vody a přes noc nechte stát. Namočenou cizrnu slijte a v nové vodě uvařte doměkka.

2. Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou a česnekem. Vzniklou pastu ochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kajenským pepřem. Podávejte s celozrnným pečivem, s arabským chlebem nebo jako dip k zelenině.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření;recept;cizrna;pasta
Diskuse ke článku
.
Související články