Utopené špekáčky | Pro ženy | Blesk.cz

Utopené špekáčky

2. října 2009 | 20:16

Doba přípravy: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 až 6 špekáčků
3 červené cibule
1 lžičku mletého pepře

na nálev:

200 ml vody
100 ml octa
1 lžičku cukru krupice
sůl

Postup:

Do půllitrové sklenice dejte vrstvu špekáčků nakrájených na kolečka, vrstvu červené cibule nakrájené na kolečka, ochuťte pepřem a postup opakujte, dokud sklenici nenaplníte. Nálev připravíte tak, že do vody přidáte octe, cukr, sůl, pepř a dobře promíchejte. Zalijte studeným nálevem a dejte na 24 hodin proležte do lednice. Takto připravené utopence vydrží v lednici až 3 dny.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články