Čtvrtek 26. prosince 2024
Polojasno 2°C

Jehněčí kotlety s mátou

Jehněčí kotlety s mátou
7. října 2009 | 13:28

Doba přípravy: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 jehněčí kotlety po 150 g

na marinádu:
3 lžíce oleje
2 lžíce bílého vína
1 stroužek česneku

na bylinkové máslo:

75 g másla
půl lžičky vinného octa
2 lžíce mátových lístků
sůl, pepř

Postup:

1. Maso očistěte a jemně naklepejte.

2. Připravte si marinádu. Ve větší nádobě smíchejte olej, víno a česnek. Maso přelijte připravenou směsí. Nechte stát minimálně půl hodiny, občas obraťte.

3. Máslo utřete, po kapkách přidávejte ocet, nadrobno nasekanou mátu, sůl a pepř. Hmotu přendejte na alobal nebo na pečicí papír, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout na chladné místo nebo do lednice.

4. Maso vyjměte z marinády a opékejte na pánvi z každé strany přibližně 7 minut. Váleček másla vyjměte z lednice, nakrájejte na kolečka. Upečené porce kotlet podávejte s kolečkem bylinkového másla, bílým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.
S jarem se hlásí o slovo čerstvé bylinky.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články