Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 jehněčí kotlety po 150 g
na marinádu:
3 lžíce oleje
2 lžíce bílého vína
1 stroužek česneku
na bylinkové máslo:
75 g másla
půl lžičky vinného octa
2 lžíce mátových lístků
sůl, pepř
Postup:
1. Maso očistěte a jemně naklepejte.
2. Připravte si marinádu. Ve větší nádobě smíchejte olej, víno a česnek. Maso přelijte připravenou směsí. Nechte stát minimálně půl hodiny, občas obraťte.
3. Máslo utřete, po kapkách přidávejte ocet, nadrobno nasekanou mátu, sůl a pepř. Hmotu přendejte na alobal nebo na pečicí papír, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout na chladné místo nebo do lednice.
4. Maso vyjměte z marinády a opékejte na pánvi z každé strany přibližně 7 minut. Váleček másla vyjměte z lednice, nakrájejte na kolečka. Upečené porce kotlet podávejte s kolečkem bylinkového másla, bílým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.
S jarem se hlásí o slovo čerstvé bylinky.