Čtvrtek 3. října 2024
Svátek slaví Bohumil, zítra František
Oblačno, déšť 12°C

Chléb s cibulí a majoránkou

Chléb s cibulí a majoránkou
7. října 2009 | 11:36

Doba přípravy: 35 minut, doba kynutí: 30 minut, doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat (na 1 bochník):

300 g hladké mouky
150 g celozrnné mouky
1 lžičku kmínu
1 balíček sušeného droždí
1 lžíci sušené majoránky
1 cibuli
4 lžíce oleje
1 lžíci octa
1 lžičku soli
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Hladkou a celozrnnou mouku smíchejte s droždím, majoránkou, kmínem a solí. Do sypké směsi přilijte 300 ml vody, ocet, tři lžíce oleje a nechte v domácí pekárně zpracovat na těsto.

2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Na lžíci oleje ji zpěňte dozlatova a nakonec přidejte k ostatním přísadám na těsto.

3. Pokud nevlastníte domácí pekárnu, těsto důkladně prohněťte rukama, dejte do tukem vymazané formy a nechte kynout.

4. Chléb upečte v domácí pekárně nebo v troubě asi 40 minut při 180 °C.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, chléb, těsto, cibule, majoránka
Diskuse ke článku
.
Související články