Středa 4. října 2023
Svátek slaví František, zítra Eliška
Polojasno, déšť 26°C

Jablečný chléb

Jablečný chléb
12. října 2009 | 11:33

Doba přípravy: 1 hodina 40 minut, doba pečení: 1 hodina 15 minut

Budete potřebovat (na 2 bochníky):

750 g jablek
100 g vlašských ořechů
150 g rozinek
500 g hladké mouky
250 g cukru moučky
půl lžičky mletého hřebíčku
1 lžičku mleté skořice
50 ml rumu
1 kypřicí prášek
čtvrt lžičky soli
olej

Postup:

1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, ořechy nasekejte, rozinky omyjte a vše důkladně promíchejte.

2. Ke směsi přidejte cukr, hřebíček, skořici a rum, promíchejte a nechte uležet do druhého dne.
Následující den přidejte ke směsi mouku, kypřicí prášek, sůl a vypracujte těsto.

3. Těsto rozdělte na poloviny, ze kterých pomoučenýma rukama vytvarujte dva bochníky protáhlého tvaru. Přendejte je na plech vymazaný tukem v dostatečném rozestupu, aby se neslepily. Pečte je v troubě vyhřáté na 150 °C.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...