Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Rýžový nákyp s třešněmi

15. října 2009 | 13:28

Doba přípravy: 35 minut, doba chlazení: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

300 g třešní
200 g rýže
1 l mléka
250 ml smetany ke šlehání
cukr
sůl

Postup:

Rýži dobře omyjte pod tekoucí vodou a uvařte ji v mírně osoleném a oslazeném mléce. Třešně omyjte, vypeckujte a poduste na 1 lžíci cukru. Do misek střídavě navršte rýži a třešně, tak aby poslední vrstva byla rýžová. Misky dejte ztuhnout do lednice. Před podáváním ozdobte šlehačkou a celými třešněmi.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, třešně, rýže, nákyp
Diskuse ke článku
.
Související články