Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Špagety s boloňskou omáčkou

14. října 2009 | 16:23

Budete potřebova (na 2 porce):

400 g mletého hovězího masa
70 g šunky
1 cibuli
1 stonek řapíkatého celeru
1 mrkev
extra panenský olivový olej
200 ml červeného vína
300 g rajského protlaku
sůl, pepř

Postup:

Na malém množství oleje osmažte nakrájenou cibuli a natrhanou šunku. Přidejte na kousky nakrájený celer, mrkev a orestujte. Přimíchejte mleté maso a vše duste několik minut. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte rajský protlak, zakryjte směs a duste ji, dokud omáčka nezhoustne. Je-li třeba, přidejte několik lžic vody. Před dovařením osolte a opepřete.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články