Čtvrtek 28. září 2023
Polojasno 24°C

Japonské jehly

Japonské jehly
2. října 2009 | 15:04

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

8 vykostěných kuřecích stehen
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíci sladké chilli omáčky
5 lžic sladkého vína
1 lžíci cukru krystal
1 lžíci strouhaného zázvoru
2 lžíce oleje
1 větší pórek

Postup:

Sójovou a chilli omáčku , víno a cukr slijte dohromady a nechte přejít varem. Přelijte do mísy a nechte vychladnout. Do studené marinády přidejte zázvor a olej. Kuřecí stehna nakrájejte na kousky, dejte do marinády a uložte do chladu minimálně na půl hodiny. Kousky napichujte na špejle střídavě s nakrájeným pórkem a za stálého obracení a potírání grilujte asi 20 minut.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...