Budete potřebovat (pro 4 osoby):
3 plátky kuřecích prsou
1 svazek zelené cibulky
4 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
3 lžíce čerstvého koriandru
1 lžíci cukru krystal
půl lžičky mletého kmínu
půl lžičky mletého koriandru
1 lžíci sójové omáčky
1 červenou chilli papričku
sůl, mletý černý pepř
Postup:
Špejle namočte do studené vody minimálně na půl hodiny. Kuřecí prsa nakrájejte na 8 dlouhých proužků. Maso esovitě napichujte na špejle střídavě s překrojenými cibulkami a nechte chvilku odležet.
Suroviny na marinádu dejte do mixéru a dohladka rozmixujte. Maso a cibulku potřete marinádou a minimálně dvě hodiny nechte odležet v lednici, poté grilujte 10 – 15 minut.