Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 kuřecí stehna s kůží
na náplň:
150 g tvarohu
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 lžíci sekané petrželové natě
1 lžíci sekané máty
1 lžíci sekané pažitky
3 lžíce strouhanky
300 g uzené slaniny
2 lžíce hořčice
1 lžíci světlé sójové omáčky
na přílohu:
1 lžíci olivového oleje
400 g uzeného sýra tofu
2 čerstvé barevné papriky
mletý pepř, sůl
Postup:
Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a s nastrouhaným česnekem. Přidejte sůl, pepř, polovinu petrželové natě, pažitku a mátu. Přidejte strouhanku a důkladně promíchejte. Nádivkou plňte kuřecí stehna v části pod kůží a každé zvlášť zabalte do plátků slaniny. Stehna položte na pekáč, osolte, zakapejte směsí hořčice a sójové omáčky. Upečte dočervena. Tofu nakrájejte na plátky a osmažte na olivovém oleji. Během smažení přidejte zbytek petrželové natě a papriku nakrájenou na nudličky. Podávejte jako přílohu k pečenému masu.