Budete potřebovat:
na světlé těsto:
6 vajec
140 g cukru krystal
šťávu z citronu
120 g polohrubé mouky
tuk na vymazání
na tmavé těsto:
3 vejce
70 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 lžíci kakaa
60 g polohrubé mouky
70 g vlašských ořechů
2 lžíce rumu
tuk na vymazání
na náplň:
210 g cukru krystal
3 vejce
250 g másla
1 vanilkový cukr
600 g zralých broskví
navíc:
čokoládovou polevu
1 smetanu na šlehání
100 g vlašských ořechů
Postup:
1. Připravte si světlé těsto. Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem a s citronovou šťávou do pěny. Přidejte mouku a zlehka vmíchejte ušlehaný tuhý sníh. Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte. Korpus vodorovně rozkrojte na dvě části.
2. Připravte si tmavé těsto. Žloutky smíchejte s cukrem krystal a s vanilkovým cukrem. Na vaječnou směs prosejete kakao, přidejte nahrubo nasekané ořechy, rum, mouku a vmíchejte ušlehaný sníh. Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte.
3. Z cukru a vajec ušlehejte nad párou hustou pěnu. Máslo smíchejte zvlášť s vanilkovým cukrem a poté oba krémy smíchejte. Broskve důkladně omyjete, stáhnete z nich slupku a nakrájejte je na tenké měsíčky. Třetinu krému natřete na světlý korpus, obložte nakrájenými broskvemi a překryjte tmavým korpusem. Postup opakujete tak, aby tmavý korpus zůstal uprostřed. Povrch ozdobte broskvemi, polijte čokoládou. Obvod dortu posypte nahrubo sekanými ořechy. Podávejte vychlazené.