Čtvrtek 28. září 2023
Polojasno 24°C

Motýlci z marcipánu

Motýlci z marcipánu
9. října 2009 | 19:13

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat (na 18 kusů):

1 malou konzervu broskvového kompotu
125 g změklého másla
200 g cukru krystal
1 balíček vanilkového cukru
špetku soli
2 lžičky strouhané citronové kůry
125 g marcipánu
4 vejce
300 g hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
máslo na vymaštění a strouhanku na vysypání formiček


Kromě toho:

2 konzervy mandarinkového kompotu
80 g smetany ke šlehání
půl balíčku vanilkového cukru

Postup:


1. Broskve přeceďte a nechte odkapat, kulaté formičky na koláče o průměru osm až deset centimetrů vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Máslo, krystalový cukr, sůl a citronovou kůru spolu dobře vyšlehejte.

2. Marcipán nasekejte nadrobno a zašlehejte ho máslové směsi. Přidejte vejce a znovu vyšlehejte. Mouku zamíchejte s práškem do pečiva a postupně také přimíchejte do těsta. Okapané broskve nakrájejte nadrobno a vařečkou vmíchejte do těsta.

3. Těstem naplňte formičky, poskládejte je na plech a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut. Mezitím sceďte mandarinky a nechte je okapat, smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem.

4. Upečené koláčky vyklopte, každý horizontálně překrojte a vzniklá kolečka ještě kolmo rozkrojte, aby nám vznikla křídla pro motýlky. Přímo na talířky nebo servírovací podnos naskládejte půlky koleček oblou stranou k sobě, dozdobte šlehačkou a mandarinkami a hned podávejte. Tykadla můžete vytvořit z čokoládových tyčinek.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...