Pondělí 25. září 2023
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno 18°C

Bublanina s ovocem

Bublanina s ovocem
9. října 2009 | 11:19

Budete potřebovat:

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
2 vejce
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1 balíček prášku do pečiva
700 g ovoce (čerstvého, mraženého nebo kompotovaného)
půl hrnku džemu (podle druhu ovoce)
tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu

Postup:

Žloutky s cukrem vymíchejte do pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijte olej, mléko a promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklaďte ovocem a pečte asi 30 minut při 180 °C. Upečený koláč nechte mírně zchladnout, nakrájejte na kousky a potřete rozmíchaným džemem (nejlépe ze stejného druhu ovoce, jaké jste použila) a podávejte.

ZDROJ: recept od čtenářky Magdaleny z Chrudimi

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...