Neděle 24. září 2023
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno 18°C

Piškot se skořicí

Ilustrační foto
5. října 2009 | 11:11

Budete potřebovat:

1 hrnek cukru krystal
4 vejce
1 balíček vanilkového cukru
půl balíčku prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vlažné vody
1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
mletou skořici podle chuti
špetku soli
ovoce (sezonní nebo kompotované)
olej na vymazání plechu
cukr moučku na posypání

Postup:


Cukr krystal, vanilkový cukr a skořici ušlehejte se žloutky do pěny. Přilijte olej a vodu. Ke směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka vmíchejte do těsta. Plech vymažte, vysypejte moukou a naplňte těstem. Na těsto rozložte ovoce. Pečte asi 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

ZDROJ: recept od čtenářky Evy z Prahy

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...