Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Rebarborový koláč

15. října 2009 | 14:04

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 20–25 minut

Budete potřebovat:

500 g polohrubé mouky
50 g tuku
300 ml mléka
20 g droždí
3 lžíce cukru krystal
1 kg rebarbory
sůl

na drobenku:
150 g hrubé mouky
75 g másla
50 g cukru moučky

Postup:

Z mouky, mléka, tuku a droždí vymíchejte řidší těsto, rozetřete je na plech vymazaný tukem a nechte vykynout. Rebarborové stonky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Až těsto vykyne, posypejte je cukrem a navrch dejte rebarboru. Z hrubé mouky, másla a cukru moučky připravte drobenku. Posypejte jí koláč, ochuťte skořicí a upečte ve vyhřáté troubě.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, rebarbora, koláč, drobenka
Diskuse ke článku
.
Související články