Budete potřebovat:
na těsto:
75 g másla
40 g cukru moučky
150 g polohrubé mouky
20 g strouhaného kokosu
na první náplň:
2 vejce
65 g cukru
100 g škrobové moučky
3 lžíce jahodové marmelády
na druhou náplň:
750 g rebarbory
2 lžíce citronové šťávy
200 g cukru krupice
8 plátků želatiny
400 ml smetany ke šlehání
Postup:
1. Máslo utřete s cukrem, přidejte mouku, kokos a vypracujte těsto. Namačkejte je do formy a pečte 10 minut při 200 °C.
2. Mezitím ušlehejte vejce s cukrem a 2 lžícemi horké vody do pěny a přimíchejte škrobovou moučku. Formu vyndejte z trouby, korpus potřete marmeládou, na ni rozetřete vaječný krém a pečte dalších 12 minut.
3. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, přidejte citronovou šťávu a cukr a vařte asi 10 minut. Želatinu namočte na 5 minut, pak vymačkejte vodu a rozpusťte ji v horké rebarborové kaši, rozmíchejte a nechte vychladnout.
4. Ušlehanou smetanu zlehka vmíchejte do rebarborové hmoty. Jakmile začne tuhnout, rozetřete ji na korpus a nechte chladit 2 hodiny. Ozdobte šlehačkou a sekanými ořechy.
Doba přípravy: 1 hodina 15 minut, doba pečení: 25 minut
Články odjinud