Budete potřebovat (na 60 kusů):
170 g ovesných vloček
85 g mletých vlašských a lískových ořechů
225 g másla
115 g cukru moučky
55 g hnědého cukru
4 lžíce mléka
Půl lžičky vanilkové esence
115 g hladké mouky
půl lžičky jedlé sody
1 lžičku skořice
Postup:
1. Vločky a ořechy opečte za občasného promíchání dozlatova.
2. Máslo spolu s oběma druhy cukru ušlehejte elektrickými metlami do pěny. Vmíchejte vejce jedno po druhém, přidejte mléko a vanilkovou esenci. Zlehka vmíchejte suché příměsi a nakonec i ořechy s ovesnými vločkami.
3. Plech vyložte pečicím papírem, hmotu naklaďte lžící na plech a vytvarujte ji pomocí skleničky s odpovídajícím průměrem. Půjde to snadno, když okraj skelničky pomastíte a namočíte do hladké mouky nebo do cukru.
Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 8 až 10 minut
Články odjinud