Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skořicová bábovka

Fotografie
14. října 2009 | 10:31

Budete potřebovat:

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
1 balíček vanilkového cukru
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva
3 lžičky mleté skořice
3 nastrouhaná jablka
1/2 hrnku směsi sekaných ořechů
půl hrnku rozinek
tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy

Postup:

Mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy, přidejte skořici, cukr krystal a skořicový cukr, předem namočené rozinky, ořechy a dobře promíchejte. Přilijte olej a přidejte nastrouhaná jablka, ze kterých jste vymačkala přebytečnou šťávu. Ze všech přísad vypracujte hladké těsto. Formu vymažte tukem, vysypejte hrubou moukou a naplňte těstem. Pečte 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.

ZDROJ: recept od čtenářky Heleny z Poděbrad

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články