Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Medovo-ořechová roláda

Ilustrační foto
12. října 2009 | 14:42

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 15 až 18 minut

Budete potřebovat (na 12 kusů):

100 g hrubé mouky
3 vejce
80 g tekutého medu
50 g cukru krystal
80 g mletých vlašských ořechů
2 lžičky strouhané citronové kůry
1 čokoládovou polevu

na náplň:


120 g tekutého medu
60 g másla
120 g mletých vlašských ořechů
500 ml mléka
půl balíčku vanilkového cukru
meruňkovou marmeládu na potření

Postup:

1. Vejce, med, cukr a citronovou kůru ušlehejte do pěny. Přimíchejte mouku, mleté ořechy a vypracujte těsto, které potom rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.

2. Teplé těsto vyklopte na čistou utěrku a papír sejměte. Těsto i s utěrkou ihned srolujte do rolády. Nechte asi minutu stát, roládu rozbalte, utěrku odstraňte a těsto opět zaviňte.

3. Mleté ořechy na náplň spařte horkým mlékem, přidejte med, máslo, vanilkový cukr a dobře ušlehejte. Roládu naplňte krémem, zaviňte, potřete teplou meruňkovou marmeládou a polijte čokoládovou polevou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články