Budete potřebovat (na 12 kusů):
100 g hrubé mouky
3 vejce
80 g tekutého medu
50 g cukru krystal
80 g mletých vlašských ořechů
2 lžičky strouhané citronové kůry
1 čokoládovou polevu
na náplň:
120 g tekutého medu
60 g másla
120 g mletých vlašských ořechů
500 ml mléka
půl balíčku vanilkového cukru
meruňkovou marmeládu na potření
Postup:
1. Vejce, med, cukr a citronovou kůru ušlehejte do pěny. Přimíchejte mouku, mleté ořechy a vypracujte těsto, které potom rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.
2. Teplé těsto vyklopte na čistou utěrku a papír sejměte. Těsto i s utěrkou ihned srolujte do rolády. Nechte asi minutu stát, roládu rozbalte, utěrku odstraňte a těsto opět zaviňte.
3. Mleté ořechy na náplň spařte horkým mlékem, přidejte med, máslo, vanilkový cukr a dobře ušlehejte. Roládu naplňte krémem, zaviňte, potřete teplou meruňkovou marmeládou a polijte čokoládovou polevou.
Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 15 až 18 minut
Články odjinud