Křehký jablečný koláč | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Křehký jablečný koláč

12. října 2009 | 14:36

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 35 minut

Budete potřebovat:

250 g rostlinného tuku
250 g měkkého tvarohu
250 g polohrubé mouky

na náplň:

1 kg křehkých jablek
50 g rozinek
2 lžíce rumu
1 lžíci cukru moučky
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
1 lžíci strouhanky
1 vejce na potření
cukr na posypání

Postup:


1. Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části. Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici.

2. Mezitím nastrouhejte jablka na hrubém struhadle a rozinky namočte do rumu.

3. Vychlazený plát těsta rozválejte, přeložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte jablky, rozinkami, cukrem moučkou, vanilkovým a skořicovým cukrem.

4. Na náplň dejte druhý plát těsta, propíchejte ho vidličkou a potřete ušlehaným vejcem.

5. Vložte do vyhřáté trouby a pečte nejprve zprudka, po čtvrthodině teplotu zmírněte. Upečený koláč naporcujte a pocukrujte.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, koláč, jablko, rozinky, tvaroh
Diskuse ke článku
.
Související články