Budete potřebovat (na 16 kusů):
1 větší balíček dětských piškotů
2 polotučné jemné tvarohy (po 250 g)
1 žloutek
2 balíčky vanilkového cukru
cukr moučku podle chuti
1 vanilkový pudinkový prášek
500 ml mléka
rum
1 sáček čiré želatiny
ovoce (broskve, jahody, kiwi)
Postup:
1. Z mléka, pudinkového prášku a z jednoho balíčku vanilkového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout. Občas ho promíchejte, aby na povrchu nevznikl škraloup.
2. Tvaroh smíchejte se žloutkem. Přidejte cukr moučku a vanilkový cukr a promíchejte. Směs vymíchejte s vychladlým pudinkem na hladký krém.
3. Dortovou formu (o průměru 24 cm) vyložte piškoty, které dobře pokapejte rumem. Na piškoty navrstvěte tvarohovo-pudinkový krém. Celý postup zopakujte ještě dvakrát. Poslední vrstvou by měl být krém, který uhlaďte nožem.
4. Na krém položte plátky ovoce. Pokud použijete kiwi, plátky krátce povařte ve vodě s cukrem.
5. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Ovoce přelijte želatinou a dort nechte do druhého dne ztuhnout v lednici.
Doba přípravy: 60 minut
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud