Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 plátky želatiny
3 vejce
4 lžíce cukru krupice
250 ml pomerančové šťávy
1 lžíci strouhané pomerančové kůry
na zdobení:
150 ml smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
ovoce podle chuti
Postup:
1. Želatinu dejte nabobtnat do vlažné vody. Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru ušlehejte do pěny.
2. Nabobtnanou želatinu rozpusťte v troše vroucí pomerančové šťávy a spolu se zbytkem šťávy ji vymíchejte do žloutkového krému. Počkejte, až krém začne tuhnout. Bílky ušlehejte dotuha a sníh opatrně vmíchejte do krému.
3. Krém rozdělte do 4 až 6 pohárů a nechte alespoň hodinu v lednici. Před podáváním ušlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. Krém ozdobte šlehačkou a ovocem podle chuti.
