Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Broskvová kostka

11. října 2009 | 20:24

Budete potřebovat (na 10 kusů):

na korpus:

3 celá vejce
90 g cukru krupice
120 g hladké mouky

na náplň:


500 ml šlehačky ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
150 g cukru krupice
20 g plátkové želatiny
1 broskvový kompot 850g
dortové želé

Postup:


1. Připravte si náplň: Smíchejte broskvovou šťávu, tvaroh a cukr s želatinou(předem namočenou a nabobtnanou ve vodě). Vše smíchejte a lehce vmíchejte ušlehanou šlehačku.

2. Korpus dejte na dno formy a nalijte na něj půlku tvarohové hmoty. Nakrájené a okapané broskve rozložte na hmotu a zalijte zbytkem tvarohu. Po ztuhnutí zalijte želatinou připravenou podle návodu. Nakonec krájejte na kostky a ozdobte šlehačkou a čerstvou mátou.

ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články