Budete potřebovat (na dortovou formu):
6 vajec
180 g cukru krystal
1 balíček vanilkového cukru
80 g hladké mouky
60 g maizeny
60 g kakaa
300 čokolády na vaření
375 ml smetany ke šlehání
250 g sýra mascarpone nebo plnotučného tvarohu
50 g hoblinek z bílé a 50 g hoblinek z mléčné čokolády
Postup:
1. Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 90 g cukru krystal a ušlehejte. Ke žloutkům přidejte 90 g cukru a vanilkový cukr a ušlehejte do pěny. Do žloutkové směsi vsypejte mouku smíchanou s kakaem a maizenou. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a cukru.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a naplňte těstem. Pečte asi 25 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Upečený korpus vyklopte na mřížku a počkejte, až vystydne.
3. Čokoládu nasekejte nahrubo a rozpusťte ve vodní lázni. Nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zlehka vmíchejte mascarpone (nebo tvaroh) a ušlehanou smetanu.
4. Korpus podélně rozkrojte na tři pláty. Spodní potřete třetinou krému, přiklopte středním a opět potřete třetinou krému. Dort přikryjte třetí částí a dejte na čtyři hodiny do lednice. Povrch posypejte čokoládovými hoblinkami.
Doba přípravy: 60 minut, doba pečení: 25 minut, doba chlazení: 4 hodiny
Klíčová slova: vaření;recept;torta;korpus;čokoláda;tvaroh;mascarpone
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud