Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Domácí pribináček

Domácí pribináček
9. října 2009 | 09:11

Doba přípravy: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 balíček mleté želatiny (20 g)
100 ml mléka
1 smetanu ke šlehání
3 kelímky zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 lžíci cukru moučky

Postup:

1. Želatinu vsypejte do mléka a nechte nabobtnat asi 10 minut. Potom ji pomalu zahřívejte ve vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí a odstavte.

2. Smetanu ušlehejte dotuha. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem, přidejte šlehačku a cukr moučku.

3. Do želatiny dejte přibližně třetinu smetanového krému a vlijte do připravených pohárů nebo dezertních misek. Nechte ztuhnout 2 až 3 hodiny. Ozdobte barevným cukrovým máčkem nebo jakýmkoli ovocem.

Domácí pribináček
Autor: z knih Slovenské jedlá, Recepty ze života (12), vydavatelství Ringier Slovakia

Autor: připravila: lap