Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 balíček mleté želatiny (20 g)
100 ml mléka
1 smetanu ke šlehání
3 kelímky zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 lžíci cukru moučky
Postup:
1. Želatinu vsypejte do mléka a nechte nabobtnat asi 10 minut. Potom ji pomalu zahřívejte ve vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí a odstavte.
2. Smetanu ušlehejte dotuha. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem, přidejte šlehačku a cukr moučku.
3. Do želatiny dejte přibližně třetinu smetanového krému a vlijte do připravených pohárů nebo dezertních misek. Nechte ztuhnout 2 až 3 hodiny. Ozdobte barevným cukrovým máčkem nebo jakýmkoli ovocem.
Domácí pribináček
Autor: z knih Slovenské jedlá, Recepty ze života (12), vydavatelství Ringier Slovakia