Budete potřebovat:
na těsto:
500 g hladké mouky
1 kostku droždí
špetku krystalového cukru
250 ml vlažné vody
1/2 lžičky soli
3 PL olivového oleje
mouku na posypání desky
na obložení:
100 g čerstvého sýra typu cottage
2 PL citronové šťávy
mletý bílý pepř
drcený černý pepř
sůl
2 větvičky rozmarýnu (pokud nemáte čerstvý, použijte sušený)
3 až 4 uvařené brambory
200 g kozího sýra
Postup:
1. Droždí rozmícháte spolu s cukrem ve vlažné vodě a připravte si kvásek. Mouku nasypejte do větší mísy, vmíchejte sůl a přilijte olej. Přidejte kvásek a pomocí ručního šlehače s nástavci na hnětení vypracujte hladké těsto. Musí se odlepovat od stěn mísy. Přikryté pak nechte na teplém místě 45 minut kynout.
2. Vykynuté těsto na pomoučeném vále prohněťte a tence vyválejte. Pak ho nakrájejte na 8 stejných dílů o délce přibližně 12 cm. Ty přeložte na plech vystlaný papírem na pečení. Čerstvý sýr smíchejte s citronovou šťávou, solí, mletým bílým pepřem a promíchejte. Hotovou směs natřete na těsto.
3. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a rozložte na těsto. Navrch nasypejte nakrájený kozí sýr a poklaďte větvičkami rozmarýnu. Nakonec posypejte drceným pepřem. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 220 ° C.
Zdroj: lesk.sk