Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bramborová dobrota

Ilustrační foto
5. října 2009 | 18:38

Doba přípravy: 10 minut, doba vaření: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 kg brambor
1 svazek naťových cibulek
1 lžičku sekaného kopru
80 g másla
vegetu, pepř
100 g brynzy
1 kelímek smetany
2 trojúhelníky taveného sýra
ředkvičky
1 svazek naťových cibulek

Postup:

Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladit a oloupejte. Cibulku nakrájejte nadrobno, ředkvičku na kolečka. Na rozehřátém másle zpěňte cibulku, přidejte oloupané a na kolečka nakrájené brambory, sůl, vegetu, špetku pepře a krátce prohřejte. Směs odstavte, přidejte nakrájené ředkvičky, sekaný kopr a dobře promíchejte. Podávejte s brynzovou omáčkou, kterou připravíte jednoduše smícháním brynzy se zakysanou smetanou a s taveným sýrem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články