Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 středně velké lilky
1 lžíci soli
3 lžíce oleje
3 lžičky ostré hořčice
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžičku soli
8 lžic strouhanky
2 lžíce másla
1 lžičku mletého rozmarýnu
Postup:
Lilky omyjte, podélně je rozkrojte, osolte a nechte 10 minut odležet. V ohnivzdorné míse rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Sůl z lilků seškrábněte, půlky lilků do dvou třetin vydlabejte. Pak je ze všech stran opečte na oleji a nechte vychladnout. Nakonec je vymažte hořčicí. Cibuli i česnek nasekejte spolu s s vydlabanou dužninou nadrobno. Směs ve zbylém oleji opečte, osolte a naplňte jí lilky. Troubu předehřejte na 200 °C. Každou půlku lilku posypejte 1 lžící strouhanky, vločkami másla a rozmarýnem. Zapékejte v troubě 15 minut. Podávejte nejlépe s rýží a s rajskou omáčkou.
