Sobota 19. září 2020
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 20°C

Fazolky na smetaně

15. října 2009 | 11:08

Doba přípravy: 35 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

750 g fazolových lusků
200 ml zakysané smetany nebo smetany ke šlehání
1 zelenou papriku
3 rajčata
1 cibuli
2 lžičky mleté papriky
majoránku
kmín
sůl

Postup:

Zelené fazolky omyjte, konce a tuhá vlákna z nich odstraňte a lusky nakrájejte na menší kousky. Rajčata nařízněte do kříže, spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na měsíčky. V tlakovém hrnci zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte fazolky, nadrobno nakrájenou očištěnou papriku, rajčata a vše orestujte. Směs zalijte asi 500 ml vody, ochuťte mletou paprikou, majoránkou, kmínem a solí. Hrnec zavřete a směs duste asi 15 minut. K měkkým fazolkám se zeleninou přimíchejte smetanu a prohřejte. Podávejte s dušenými bramborami nebo s pečivem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články