Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Těstoviny se špenátovou omáčkou

14. října 2009 | 17:35

Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

400 g těstovin

na omáčku:

500 g čerstvého špenátu
2 cibule
3 lžíce oleje
1 lžičku másla
1 lžíci hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 tavený sýr
100 ml mléka
2–3 stroužky česneku
150 g tvrdého strouhaného sýra
sůl, pepř

Postup:

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Špenát spařte a umelte, pár listů si dejte stranou na ozdobení. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a poduste ji na oleji doměkka. Pro zjemnění chuti můžete přidat máslo. Zaprašte moukou, promíchejte a chvíli smažte. Přilijte smetanu, přidejte špenát a za stálého míchání postupně přidávejte tavený sýr. Podle potřeby zřeďte mlékem. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nechte přejít varem a odstavte z ohně. Podávejte posypané sýrem a ozdobené špenátovými listy.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články