Houbová omáčka se žemlovými knedlíky | Pro ženy | Blesk.cz

Houbová omáčka se žemlovými knedlíky

5. října 2009 | 15:30

Doba přípravy: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g očištěných hub
300 g cibule nakrájené na kroužky
50 g másla
2 stroužky česneku
1 lžičku majoránky
1 lžičku sekané petrželové natě
1 lžičku mleté papriky
100 ml hovězího vývaru
100 ml smetany
sůl, pepř

na knedlíky:
400 g staršího světlého pečiva (veka, rohlíky)
1 šálek mléka
2 lžíce másla
1 cibuli
1 lžíci sekané petrželové natě
2 vejce
půl lžičky soli
špetku pepře
půl šálku strouhanky

Postup:

1. Cibuli duste na mírném ohni na másle asi 15 minut, přidejte sekaný česnek a ještě společně duste další 2 minuty. Přidejte papriku a hovězí vývar. Vařte pět minut a propasírujte. V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm očištěné houby. Houby přidejte do omáčky a krátce povařte. Omáčku ochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte smetanu a petrželku.

2. Připravte si knedlíky. Veku nakrájejte na kostičky a vsypte je do větší mísy. Mléko zahřejte k bodu varu a vlijte na nakrájené pečivo. Nechte stát asi 15 minut. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a poduste ji na mírném ohni, nakonec vmíchejte i petrželku. Cibuli s petrželkou přidejte k nasáklému pečivu, vmíchejte vejce, strouhanku, sůl a pepř. Rukama vypracujte tužší těsto. Pokud je těsto řídké, přidejte strouhanku. Vytvarujte knedlíky a vařte je v osolené vodě asi 20 minut. Vyjměte je děrovanou lžící. A podávejte s houbovou omáčkou.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, houby, omáčka, pečivo, knedlíky
Diskuse ke článku
.
Související články