Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masáž vás vrátí do pohody

1. října 2008 | 14:28

I malé zdravotní problémy, jako je třeba bolest hlavy, mohou pořádně znepříjemnit den. Naučte se jednoduché hmaty, které je zmírní a zaženou únavu a stres.

Určitě jste to všichni nejednou zažili - bolest hlavy z vydýchaného vzduchu v kanceláři, ztuhlá páteř od dlouhého sezení u počítače nebo vyčerpanost. Jsou to sice běžné těžkosti, ale určitě byste se jich ráda jednoduše a účinně zbavit. Možná jste dosud nevěděla, že je možné je "rozmasírovat". Krátké masážní techniky vám přinesou rychlou úlevu.

BOLESTI HLAVY

Dýchejte zhluboka a pomalu. Konečky prstů jemně masírujte oblast zátylku podél místa, kde vám začínají růst vlasy. Uvolněte spodní čelist.

PŘETÍŽENÍ

1. Pravou ruku si položte na oblast mezi levým ramenem a krkem a stlačte. Potom masírujte místo krouživými pohyby a vyměňte strany.

2. Rameny opište 4 velké kruhy dopředu a potom 4 dozadu. Potom ramena zvedněte co nejvíce nahoru a nechte je klesnout. Zopakujte 5x.

STRES

1. Do pokožky chodidla vmasírujte chladivý tělový olej (například s levandulí). Potom oběma palci masírujte celou plochu chodidla.

2. Masírujte oběma rukama vnější část chodidla od prstů směrem ke kotníkům. Potom pokračujte krouživými pohyby kolem kotníků.

Při přetížení si pravou ruku položte na oblast mezi levým ramenem a krkem a stlačte. Potom masírujte místo krouživými pohyby a vyměňte strany.
Autor: Dušan Křístek

ÚNAVA

Konečky prstů přiložte na spánky ve výši očí. Mírně zatlačte na spánky a opisujte malé kruhy.

Autor: peťa, oli
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...