Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Alice Bendová: Můj manžel je hrdina

Fotografie
22. května 2010 | 05:00

Hvězda VKV Alice Bendová (36) ještě v pátek dopoledne nemohla po dramatickém porodu císařským řezem vstát z postele. „Ještě to dost bolí, odpoledne mě už sestřičky ale na nohy chtějí stavět,“ řekla Blesku Bendová.

Ve čtvrtek po poledni přivedla v pražské FN Motol na svět dceru Alici (3,30 kilogramu, 48 centimetrů). Bendová, která má s hokejistou Václavem Bendou (33) už syna Vašíka, zatím stále leží na JIP, a aby vyloučila infekci, nepouští

Netušila, že bude rodit císařem

Že bude už podruhé v životě rodit císařem, vůbec nepředpokládala. „Já ani netušila, že v ten čtvrtek opravdu porodím. Ráno kolem sedmé mě začalo bolet břicho, připadalo mi to nedůležité. Byly to ale už kontrakce. Začala jsem vařit polévku a omáčku s těstovinami, aby tady kluci něco měli v mrazáku, kdyby to na mě náhodou přišlo. No a v 11 hodin mě už manžel vezl do porodnice,“ popisuje Alice.

Porodník Marek Pluta zavelel: Musí to jít císařem! „Už Vašíka jsem rodila císařem. Začalo to přirozeně, když ale lékaři zjistili, že má kolem krčku dvakrát omotanou pupeční šňůru, museli operovat,“ svěřuje se Alice a dodává, že tentokrát se zase lékaři báli, aby se jizva po prvním císaři přirozeným porodem nerozestoupila.

Manžel všechno fotil

„Alička byla už strašně nízko a byla jsem už hodně napnutá, tak proto,“ vysvětluje Alice, které u porodu po celou dobu asistoval manžel Václav Benda a minutu po minutě všechno dobrobně fotografoval. „Byl neuvěřitelně statečný. Sama jsem si říkala, proč se na to dívá. On byl ale jako z mramoru. Když mě rozřízli, jenom zakoulel vyděšeně očima. Mám prostě za manžela hrdinu,“ chlubí se hrdě Alice.

Do konce srpna se herečka bude věnovat pouze své nově rozrostlé rodině, potom by měla začít natáčet zbrusu nový seriál pro Primu. Léto hodlá strávit pouze doma a na podzim by už prý ráda odcestovala do nového bungalovu v Bulharsku, který si s manželem nedávno zakoupili. „Myslím, že miminko by tak do čtyř nebo šesti měsíců létat nemělo, tak v létě zůstaneme rozhodně doma,“ vysvětluje.

Autor: Michaela Remešová