Perlivé čaje Bubbleology: Jak to s nimi doopravdy je? Ptali jste se odborníka

Foto: Bubbleology
30. září  2016 
 16:00

Perlivé čaje od Bubbleology vzbuzují v poslední době řadu otázek. Jak je to s cukrem v Bubble Tea? Proč firma postupně přechází na přírodní barviva? A co bude obsahem podzimních nové edice fit čajů? Zeptejte se pana Jaroslava Švadlenky, Country managera značky Bubbleology. Chat proběhl 3.10.

Online chat
Dobrý den, jak vypadá rozdělení trhu v ČR. Co to vidíme v médiích je konkurenční boj? Které čaje byste doporučoval pro teenagery? (Kristina D.)
Foto
Čaj od Bubbleology je variabilní nápoj, který si každý zákazník tvoří sám, proto si ho může udělat jak naprosto bez cukru a barviv, tak samozřejmě i sladký … Konkurenční boj? Pokud ano, používá konkurence opravdu těžkou munici :-)
Můžete se vyjádřit k ukončení spolupráce s vámi ze strany Teri Blitzen? (Katka Blitzenka)
Foto
Spolupráce s Teri Blitzen byla pro Bubbleology velmi inspirativní a přínosná. Byla pro nás nejen kolegyní, ale i kamarádkou, pomáhala nám sdílet názory svých fanoušků a vrstevníků. Mediální nátlak, který na ni byl poslední týdny vyvíjen, nás velmi mrzí. Doufáme, že nyní, když se Teri rozhodla věnovat novým projektům mimo komerční sféru, nebude muset nadále čelit výpadům, které si nezaslouží. Děkujeme jí za spolupráci a přejeme hodně štěstí a potřebného klidu pro její další tvorbu.
Dobrý den, když si dám MANGO - MARAKUJA bez přidáného cukru, tak to mám chápat že tam nejsou žádné cukry? totiž dle produktových listů to cukr obsahuje... a zajimavé je, že i čistý jasmínový čaj cukr obsahuje. kde je chyba? (Josef)
Foto
Dobrý den, čistý jasmínový čaj obsahuje jen přirozené stopové množství cukru. Mango a marakuja jsou příchuťové sirupy, které obsahují cukr. Zcela přirozeně pak i čistý čaj, do kterého tyto sirupy přidáte, bude cukry obsahovat. Volbou každého zákazníka pak ještě je možnost si výsledný nápoj přisladit. Pokud byste tedy chtěl čistý čaj, musíte si objednat tzv. Puretea bez sirupu.
Je bubbleology přírodní nebo ne? (Nikol Freibergová)
Foto
Bez cukru je samotný čaj bubble tea (v naší nabídce jako PureTea) - je naprosto čistý, bez přidaných látek či cukrů. Další ingredience, jako jsou sirupy, tapioka nebo želé však cukry a barviva obsahují.
Jsou všechny příchutě zdravé ? Nechci pít něco, po čem bychmohla onemocněta jistě víte o informacích, které jsou na webu. Je tedy pravda, že je čaj tak nezdraví, nebo nás internet klame. Jaké je podrobné složení čaje ? Za odpověď předem děkuji. (Michaela)
Foto
Jak jsem již odpovídal, všechny suroviny, ze kterých Bubbleology čaje připravujeme, splňují veškeré legislativní normy ČR i EU (EFSA) a při dovozu prochází kontrolou velmi přísné veterinární správy v Německu. Nakonec právě proto jsou tyto normy vytvářeny, aby spotřebitele chránily. A my se těchto norem samozřejmě držíme. Všechny informace o našich nápojích jsou dostupné na http://www.bubbleology.cz/
Budou i sirupy Monin bez umělých barviv? (Josef)
Foto
Se společnostmi Monin Int. a Zanzibar Česká republika na toto téma intenzivně jednáme.
Takže šlo jen o chybu v komunikaci? (Kamil)
Foto
To v žádném případě netvrdíme, o čemž, myslím, svědčí kroky, které ve zkvalitnění naší nabídky podnikáme.
Dobrý den, plánujete nějakou vysvětlující kampaň, například s vaší výživovou poradkyní, která by vysvětlila složení a vliv na zdraví apod.? Zatím mi přijdou veškeré informace dost zmatené a hodila by se nějaká platforma, kde by informace byly pohromadě.. Předem děkuji za odpověď (Jarmila)
Foto
Dobrý den, všechny informace jsou dostupné na http://www.bubbleology.cz/ Kampaň zaměřenou na složení našich nápojů připravujeme. Našim zákazníkům odpovídáme na všechny jejich dotazy na sociálních sítích a chceme pokračovat v podobných diskuzích, jako je ta dnešní.
Dobrý den kdy přesně budete mít kuličky bez chemických barviv? (petra)
Foto
Dobrý den, v tuto chvíli probíhá testování kuliček bez umělých barviv u dodavatele surovin, přesný termín uvedení na trh ještě neznáme.
Proč Lžete o tom že ve vašich nápojích jsou přírodní barviva i když to tak není ? (Velegos)
Foto
Naše produktové listy vždy odpovídaly aktuálnímu složení nápojů. Přírodní barviva, která jsme v minulosti v našich surovinách používali, byla barevně nestálá a chuťově slabá, po stížnostech zákazníků jsme je tedy vrátili zpět dodavateli k testování a přešli k původním barvivům. Bylo naší chybou, že se tato informace nedostala mezi všechny naše fanoušky a zákazníky. Každopádně v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů. Na přírodní barviva budeme postupně přecházet.
Dobrý den co budete dělat s videem p. Tuny které je točené s evidentním úmyslem poškodit.děkuji Marcela (Marcelka)
Foto
Ty pasáže zmíněných videí, které přinášejí opravdu konstruktivní kritiku, jsme si vzali k srdci a usilovně pracujeme na tom, abychom nedostatky, na které jsme byli upozorněni, co nejdříve odstranili.
Chtěla bych se zeptat, kde na vašich stránkách najdu složení produktů. (Ivan Mahel)
Foto
Detailní složení našich nápojů naleznete na našich webových stránkách http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html.
dobrý den, už máte všechny sirupy bez umělých barviv? (Petr Krátký)
Foto
Dobrý den, v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů. Na přírodní barviva budeme postupně přecházet.
Zdravím Vás, jaké nové příchutě plánujete? Díky Léňa (Leny007)
Foto
Připravujeme s Kate Bosenberg novou edici čajů, ve které se objeví např. nové ovocné příchutě, nebo tekutý chlorofyl, známý pro jeho regenerační a detoxikující účinky, nebo budeme doslazovat Sugavidou, která je zase jediným alkalizujícím sladidlem s tak nízkým glycemickým indexem a obsahem fruktózy, který je v omezeném množství vhodný i pro diabetiky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik tedy cukru obsahuje Váš nejprodávanější Bubble Tea a jaký je doporučený denní příjem cukru? (Iva Špačková)
Foto
Udává se, že doporučená denní dávka přidaného cukru je 90g, což zhruba odpovídá 18-ti kostkám cukru. Nejprodávanější je zelený čaj s ovocnými příchutěmi (jahoda, mango a další), které obsahují v 650ml nápoje cca 8-12 kostek cukru, záleží na volbě zákazníka.
Jak byste prirovnal obsah cukru ve vasich cajich treba ke cole kterou vsichni piji a nikomu to nevadi, kdezto na Vas pada tato kritika? (Honza)
Foto
Jak jsem odpovídal již výše, orientační obsah cukru v jednotlivých nápojových kategoriích můžete porovnat na http://www.bubbleology.cz/assets/pdf/cukr.pdf
Dobry den, kolik je tedy ve skutecnosti cukru ve Vasich cajich a proc cela kauza vznikla? Dekuji (PetrK)
Foto
Protože jsou nápoje Bubbleology variabilní a každý si může sestavit drink podle sebe, je obsah cukru v jednotlivých nápojích volbou každého zákazníka. Na níže uvedeném odkazu se ale můžete podívat na orientační obsah cukru v jednotlivých nápojových kategoriích: http://www.bubbleology.cz/assets/pdf/cukr.pdf
Dobrý den, zajímalo by mě - po vší té hysterii okolo - nemáte třeba srovnání ohledně umělých látek v Coca-cole, Fantě, Sprite, Jupíku, Kubíku a všech možných džusech, které naše děti pijí naprosto běžně? Nedávno jsem viděl například krásné video, co dělá Coca Cola s dětskými zuby... Nemáte náhodou takovou nějakou analýzu? (Jarmil Budínský)
Foto
Orientační obsah cukru v jednotlivých nápojových kategoriích můžete porovnat na http://www.bubbleology.cz/assets/pdf/cukr.pdf
Dobrý den, zaznamenala jsem "kauzu", která se kolem vás rozhořela. Přijde mi to celé o ničem. Cukr je přeci i v jablku a v ovoci, když se vyvaří a zůstane karamel... Co se týká umělých barviv, budete je tedy nahrazovat? (Alžběta)
Foto
Na přírodní barviva budeme postupně přecházet, a jak už jsem zmiňoval, v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů.
Dobrý den, poslední dobou jsem zaznamenala poměrně štvavou kampaň na Vaši společnosti na seznam.cz a stream.cz... Nejsem z těch, co by věřila všemu, ráda dám prostor protistraně. Můžete se k těmto výrokům na výše uvedených médiích vyjádřit?? Předem děkuji, Martina (Martina)
Foto
Odmítáme všechna obvinění, že naše nápoje mohou způsobovat zdravotní obtíže, neboť nejsou ničím podložená. Všechny suroviny, ze kterých Bubbleology čaje připravujeme, splňují veškeré legislativní normy ČR i EU (EFSA) a při dovozu prochází kontrolou velmi přísné veterinární správy v Německu. Nakonec právě proto jsou tyto normy vytvářeny, aby spotřebitele chránily. A my se těchto norem samozřejmě držíme.
Ráda bych se zeptala jak to oprevdu je, s těmi chemickými barvivy, pravdu prosím. (Maggie Smeelfelton)
Foto
Naše produktové listy vždy odpovídaly aktuálnímu složení nápojů. Ale je pravda, že jsme podcenili komunikaci se zákazníky. Přírodní barviva, která jsme v minulosti v našich surovinách používali, byla barevně nestálá a chuťově slabá, po stížnostech zákazníků jsme je tedy vrátili zpět dodavateli k testování a přešli k původním barvivům. Bylo naší chybou, že se tato informace nedostala mezi všechny naše fanoušky a zákazníky. Možná máte na mysli také případ maminky a její dcery, který byl zmíněn v médiích. Se zmíněnou maminkou jsme komunikovali po mailu, kde jsme jí poskytli veškeré informace a celkově šlo o standardní záležitost, která skončila k uspokojení obou stran, při medializaci tohoto případu bohužel došlo k účelovému zkrácení celé komunikace. Není nijak doloženo, že by problémy této dívky způsobily nápoje Bubleology, atopici jsou velmi náchylní na alergické reakce a ty můžou nastat opravdu po spoustě potravin. Aktuálně však postupně přecházíme na přírodní barviva, jak už jsem ostatně zmiňoval v předchozích odpovědích.
nedávno jsem viděl reportáž tuším,pana Klímy,kde se s jedním z vašich manažerů přeli o doložení složení Vámi propagovaných produktů. Ze strny manažera byla zjevná nevole cokoli předložit. Objasníte mi to (vláďa)
Foto
Uznávám, že toto vystoupení působí poněkud nešťastně – kolega Bojanovský ale přiznává, že jeho reakce na dotazy na složení a další věci ve zmíněné reportáži nebyla adekvátní. Snažíme se to teď napravit - veškeré informace jsou dostupné na webu http://www.bubbleology.cz . Produktové listy jsou k nalezení v sekci Garance kvality, na adrese http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html.
Je Váš nápoj zdraviu prospešný? A obsahuje len prírodne zdroje alebo i umelo pridané látky. ďakujem (Miroslav)
Foto
Asi bych znovu citoval uznávaného onkologa Pavla Bočka, který působí jako pediatr na dětské pohotovosti ve FN Motol.: „Nápoje od společnosti Bubblelogy jsou zdravotně nezávadné a mohou ho pít v rozumné míře i děti. Obsažená barviva jsou v těchto nápojích v tak malém množství, že nemají žádný negativní vliv na lidský organismus nebo na vývoj dětí. Nápoje a veškeré ingredience prošly přísnými kontrolami u nás i v Německu, takže ani není možné, aby obsahovaly nepovolené množství čehokoli škodlivého. Je však samozřejmě dobře, že se výrobce rozhodl aktuálně přejít na přírodní barviva, je to správný směr podporující moderní zdravé stravovací návyky lidské populace.“
Spíte dobře, pane country manažere? (Rebelka)
Foto
Děkuji za optání, poslední dobou máme hodně práce – postupně přecházíme na přírodní barviva, chystáme novou edici fit čajů, které budou doslazovány Sugavidou a zákazníci si budou moct do čaje přidat přírodní barvivo tekutý chlorofyl. Navíc se snažíme napravit naši komunikaci se zákazníky, takže jsme předělávali web, aby na něm byly všechny potřebné informace, produktové listy, složení ingrediencí a tak dále. Takže na spánek opravdu nezbývá tolik času.
Dobrý den, proč lžete na kameru? A proč ani nechcete zveřejnit složení alespoň na web, když všechny ostatní firmy, které se snaží být alespoň trochu solidní, s tím problém nemají? (Zdeněk)
Foto
Veškeré informace ke složení všech našich surovin jsou k dispozici na webu: http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html Samotný čaj je naprosto čistý, bez přidaných látek. Protože se chceme stále zlepšovat a být co nejvíce otevření našim zákazníkům, tak jsme zpřesnili komunikaci – bubble tea je variabilní nápoj, který si každý zákazník tvoří sám, proto si ho může udělat jak naprosto bez cukru a barviv, tak samozřejmě i sladký. Našim cílem je vysvětlit přesně zákazníkům, co která verze bubble tea obnáší, proto jsme vylepšili také náš web, kde si každý může najít veškeré informace, od výživových hodnot až po jednotlivé produktové listy. Navíc nově přecházíme z umělých barviv na přírodní.
Díky moc!! kvuli vám mam žaludeční problémy!!!!!!!!!!!!!!!! (Tomáš Ostrava!!!!)
Foto
Pokud máte jakékoli potíže, měl byste vyhledat svého lékaře, který Vám pomůže zjistit jejich příčinu. Všechny suroviny, ze kterých Bubbleology čaje připravujeme, splňují veškeré legislativní normy ČR i EU (EFSA) a při dovozu prochází kontrolou velmi přísné veterinární správy v Německu. V případě potřeby určitě rádi poskytneme všechny informace ke složení všech našich surovin, které jsou k dispozici také na webu: http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html
Dobry den, proc vubec resite v dotazech takovou nechutnou obsrvenou vodu?!! Nechapu, jak to jeste vubec muze nekoho zajimat a uz vibec nechapu, jak to nekdo muze pit a koupit za nekrestanske penize (Lucie Wagnerova)
Foto
Dobrý den, můžu Vás ujistit, že bubble tea není obarvená voda. Samotný čaj patří mezi prémiový long cut, vaří se každé dvě hodiny z čerstvých čajových lístků a jasmínových květů. Je naprosto čistý, bez dalších přidaných látek.
kolik barviv do toho dáváte (jakub)
Foto
Viz otázka výše, veškeré množství barviv je v nápojích Bubbleology v naprosto minimálním a povoleném množství, aktuálně navíc postupně přecházíme na přírodní barviva.
Kolik azobarviv dáváte svým dětem do čajů? (karlos)
Foto
Je pravda, že některé ingredience bubble tea obsahují i azobarviva. Jde však o naprosto minimální, povolené a zdravotně nezávadné množství, což potvrzují i testy českých a německých úřadů. O komentář ke složení čajů, které prodává značka Bubbleology, jsme poprosili uznávaného onkologa Pavla Bočka, který působí jako pediatr na dětské pohotovosti ve FN Motol.: „Nápoje od společnosti Bubblelogy jsou zdravotně nezávadné a mohou ho pít v rozumné míře i děti. Obsažená barviva jsou v těchto nápojích v tak malém množství, že nemají žádný negativní vliv na lidský organismus nebo na vývoj dětí. Nápoje a veškeré ingredience prošly přísnými kontrolami u nás i v Německu, takže ani není možné, aby obsahovaly nepovolené množství čehokoli škodlivého. Je však samozřejmě dobře, že se výrobce rozhodl aktuálně přejít na přírodní barviva, je to správný směr podporující moderní zdravé stravovací návyky lidské populace.“
Mohu po čaji a jeho potí umřít? (Dalibor)
Foto
Je to stejné, jako kdybyste se ptal, jestli můžete umřít po požití džusu, koly nebo nějakého dalšího nápoje. Všechny suroviny, ze kterých Bubbleology čaje připravujeme, splňují veškeré legislativní normy ČR i EU (EFSA) a při dovozu prochází kontrolou velmi přísné veterinární správy v Německu, jsou tedy zdravotně nezávadné.
Proč prostě nepoužíváte sirupy bez barviv a cukru? (Jiří Vaněk)
Foto
Sirupy, které neobsahují cukry, zatím neexistují. Bez cukru nejde sirup konzervovat. Navíc cukry zabraňují vzniku mikroorganismů.
Je pravda že budete přecházet na přírodní barviva a slazení? Budete spolupracovat s Darou? Děkuji (Miloš D.)
Foto
K přírodním barvivům se nyní postupně vracíme, v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů. Ano, spolupráce s Darou Rolins je naplánována.
Zdravím, je možné si dát nyní čaj bez azobarviv? Děkuji Petra Malá (Petra Malá)
Foto
V tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů.
Dobrý den, nabízíte prosím i nějaké čaje bez cukru? Děkuji, Petr (Petr Hloubavý)
Foto
Bez cukru je samotný čaj bubble tea (v naší nabídce jako PureTea) - je naprosto čistý, bez přidaných látek či cukrů. Další ingredience, jako jsou sirupy, tapioka nebo želé však cukry a barviva obsahují.
Dobrý den, četla jsem článek o tom, že vám nové čaje připravuje Kate Bosnenberg - znám ji a jejího názoru ohledně výživy si vážím. Bubble tea ale není nic zdravého, je tam cukr i ty barviva, tak by mě zajímalo, co s tím paní Bosnenberg udělá? Děkuji, PM. (Pavla M.)
Foto
Kate Bosenberg má za úkol sestavit edici čajů, které budou nejlepší možnou alternativou. V této edici se tak objeví například tekutý chlorofyl, pro jeho regenerační a detoxikující účinky, nebo třeba doslazování Sugavidou, která je zase jediným alkalizujícím sladidlem s tak nízkým glycemickým indexem a obsahem fruktózy, který je v omezeném množství vhodný i pro diabetiky. Pokud jde o obsah barviv a cukrů, všechny suroviny, ze kterých Bubbleology čaje připravujeme, splňují veškeré legislativní normy ČR i EU (EFSA), jsou tedy zdravotně nezávadné.
Proč jste tvrdily že máte čaje bez barviv a cukru??? A co s tím hodláte dělat?? (mr. johnson)
Foto
Přírodní barviva, která jsme v minulosti v našich surovinách používali, byla barevně nestálá a chuťově slabá, po stížnostech zákazníků jsme je vrátili zpět dodavateli k testování a přešli k původním barvivům. Bylo naší chybou, že se tato informace nedostala mezi všechny naše fanoušky a zákazníky. K přírodním barvivům se nyní postupně vracíme, v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů.
Myslíte že je horší bubble čaj nebo obyč kola? (Péťaa)
Foto
Neznáme přesné složení kolových nápojů, orientační obsah cukru v jednotlivých nápojích můžete porovnat na http://www.bubbleology.cz/assets/pdf/cukr.pdf
Dobrý den, moje dcera (14 let) pije Váš nápoj, znervoznily mě informace na internetu, že by mohl být škodlivý. Vím, že éčka jsou dnes ve všem, takže nechci hned hysterčit, ale taky nechci dceři dávat něco, co jí může uškodit. Jak je to tedy s hodnotami "éček" v bubble tea? (Novotná)
Foto
Dobrý den, detailní složení našich nápojů naleznete na našich webových stránkách http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html. Všechny suroviny, ze kterých Bubbleology čaje připravujeme, splňují veškeré legislativní normy ČR i EU (EFSA) a při dovozu prochází kontrolou velmi přísné veterinární správy v Německu. Veškeré ingredience tak před uvedením na trh procházejí přísnými testy. Hodnoty obsažené v nápojích jsou minimální a nejsou zdraví škodlivé, což potvrdily i všechny nezávislé testy, které dosud byly provedeny.
Jak to teda je s barvivama a cukrem v tom vašem buble čaji? Nelze se v tom vyznat, prosím jasnou odpověď, díky (Marty)
Foto
Samotný čaj bubble tea je naprosto čistý, bez přidaných látek či cukrů. Další ingredience, jako jsou sirupy, tapioka nebo želé však cukry a barviva obsahují. Aby dále nedocházelo k záměně přírodnosti bubble tea a výsledného drinku, který si zákazník namíchá dle svých požadavků, přecházíme postupně na přírodní barviva, takže bude část čajů zcela bez barviv, a část pouze s přírodními barvivy. Detailní složení našich nápojů naleznete na našich webových stránkách http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html
Poškozuje čaj zdraví? (Jana N)
Foto
Nepoškozuje a ani nemůže. Nápoje a ingredience Bubbleology opakovaně procházejí přísnými testy u nás i v Německu a není tedy možné, aby obsahovaly jakékoli nepovolené množství škodlivých látek. V případě potřeby určitě rádi poskytneme všechny informace ke složení všech našich surovin, které jsou k dispozici také na webu: http://www.bubbleology.cz/garance-kvality-11.html
Proč lžete o složení? (Zdenek)
Foto
O složení nelžeme, produktové listy vždy odpovídaly aktuálnímu složení nápojů. Ale je pravda, že jsme podcenili komunikaci se zákazníky. Přírodní barviva, která jsme v minulosti v našich surovinách používali, byla barevně nestálá a chuťově slabá, po stížnostech zákazníků jsme je tedy vrátili zpět dodavateli k testování a přešli k původním barvivům. Bylo naší chybou, že se tato informace nedostala mezi všechny naše fanoušky a zákazníky. K přírodním barvivům se postupně vracíme, už v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů.
Dobry den , bubbleology je vždycky problém nápoj jsou uměle .... Můžete zeptám se bubbleology bude musíme změnit přírodní sirup a kuličky ? Jste mluvit se opravdu ? (Gituska)
Foto
Pokud tomu rozumím, tak se ptáte na přechod na umělá barviva – aktuálně se budeme postupně vracet k přírodním barvivům. Přechod proběhne postupně, už v tuto chvíli umělá barviva neobsahují ovocné příchutě liči, limeta, zázvor, dále krémové příchutě kokos, vanilka, matcha, kakao, mandle, moka. Všechny jsou již dnes v nabídce našich čajových barů.
Můžu se zeptat na složení Fit čajů? Držím dietu a nerada bych se rvala schovanými cukry, které vy rozhodně schovat umíte. (Leontýna)
Foto
Dobrý den, nová edice fit čajů vzniká ve spolupráci s předsedkyní České naturopatické společnosti Kate Bosenberg. V této edici se tak objeví například tekutý chlorofyl, známý pro své regenerační a detoxikující účinky, nebo třeba doslazování Sugavidou, která je zase jediným alkalizujícím sladidlem s tak nízkým glycemickým indexem a obsahem fruktózy, který je v omezeném množství vhodný i pro diabetiky.

Autor: Prezentace klienta

Diskuse ke článku

.