Bramboračka je česká klasika!
1
/
13
Prohlédnout znovu
Bramboračka je česká klasika!
Připravte si všechny potřebné ingredience...
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
1. Do hrnce dáme máslo a najemno nakrájenou cibuli
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
2. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
3. Přidáme mouku, smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražíme, ale pozor: Dozlatova, nikoli dohněda.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
4. Vlijeme kuřecí vývar, metlou ho šleháme dohladka, aby nevznikly hrudky. Vaříme asi půl hodiny.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
5. Mezitím si připravíme další nádobu. Propláchneme sušené houby, dáme je do studené vody a vaříme asi dvacet minut.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
6. Do polévky postupně přidáváme celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
7. Přidáme též na kousky nakrájené brambory
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
8. Nesmíme zapomenout ani na česnek
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
9. Ochutíme majoránkou, černým pepřem a osolíme
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
10. Vlijeme sušené houby, které jsme předtím přibližně dvacet minut povařili
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
11. A můžeme servírovat, polévka je hotová
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
'Těším se na léto, až budu přidávat na chatě do bramboračky houby čerstvé,' říká šéfkuchař Milan Hořejš.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
V padesáti je stejně okouzlující: V těchto modelech bere Penélope Cruz dech!
Jak si holily naše babičky své přirození aneb Zpět do historie i žhavé trendy v úpravě klína!
Agáta Hanychová před prahem čtyřicítky: Zakotvila ve šťastném vztahu? Takhle to vidí hvězdy!
Jogínka se stala senzací Instagramu. Na fotografiích cvičí úplně nahá
Horoskop na další týden: Kdo se může těšit na vyšší příjem financí a koho si nebude vážit šéf?
Jaké plavky vám budou slušet ve 20, 40 i po šedesátce? Stylistka spodního prádla prozradila žhavé trendy!