O panstvo bylo v luxusním hotelu (noc tu v lepším apartmá vyjde kolem sedmdesáti tisíc korun) náležitě postaráno. Na akci nechyběly vyhřívané stany s lenoškami pokrytými kožešinami. Stříbrné nádobí, lustry, zrcadla… Připomnělo mi to carské Rusko se vší prostopášností - pravé kožešiny, norkové límce a bohaté beranice.

Nutno podotknout, že ochráncům zvířat se musí zbarvit oči do ruda při pohledu na kožešnickou exhibici na bílém Štrbském plese.

Fotogalerie
4 fotografie

V tomto víkendovém, provokativně luxusním mejdanu figurovaly osobnosti ze soukromé i státní sféry, šedé eminence politiky napříč stranami. Horkovzdušné balony, masový vývar za šest stovek, letadla připravená k odletu... Velký, na sociální demokracii napojený kolotočář Jan Kočka, šéf dopravních podniků Martin Dvořák, majitel pořádající společnosti J&T Patrik Tkáč.

„Pólo je exkluzivní sportovní disciplínou, typickou pro vyšší vrstvy,“ charakterizovala kontroverzní turnaj ředitelka J&T banky Bratislava Monika Céreová. Bohužel této laťce image zúčastněných stylově neodpovídala. Jejich oblečení bylo drahé, značkové. Ale více méně šlo o městský casual styl, nevhodný pro ráz podniku. Novodobí grófové a jejich slečny ho bohužel stále nerozeznávají. Obohaťte si tedy, pánové, garderobu o svršky, které tzv. stíhají i takové podniky. Například o exkluzivní islandskou značku Citamani, kterou nosí i norská královská rodina. Navíc – v rámci hospodářské krize na Islandu - je v podstatě (pro vás) za pakatel. Prachy na to máte – když už, tak ve velkém, se vším všudy.