Příběh třiatřicetiletého Leoše a o rok starší Moniky je v podstatě těžká klasika. Střet emancipace, ambicí, snů, peněz, archetypu rodiny. Na začátku stál snaživý moderátor Leoš a produkční Monika. Pracovali v jistém rádiu. Oba stáli na startovní čáře, kariéru před sebou. On byl akčnější – mindrák kluka z provinčního Berouna dokáže nakopnout.

Od začátku byl macho – nadupaný estrogenem, pohlavním ženským hormonem. Sexy arogantní, chlapsky agresivní, sebestředný... Leoš rychle stoupal ke hvězdám. V kožichu i bez něj. Poněkud ukřičeně, pohotově, sebejistě. Tohle dav miluje. Vedle Moniky vyrostl pan Božský a žil s ní. Byla pyšná, láska stoupala.

Více práce, peněz, popularity. Začarovaný kruh, tanec nabírající na obrátkách. Vyčerpání a potřeba dopingu. Milenky, alkáč, kámoši, nějaká ta lajna koksu… Úspěšní vědí, o čem mluvím. Lidi ze showbyznysu, politici, manažeři. Tohle téma je přísně soukromé – podstatné je, že funguji. Tančím, jak dokážu.

Leoš Mareš má výdrž koně. Stejnou výdrž měla i Monika. S jeho popularitou stoupal stres, vyčerpání, potřeba odreagovat se. Ona se snažila úděl nadsamce chápat. Za to byla odměněna. Úžasným autem, šperky, značkovou kabelkou. Zaplacenou rekonstrukcí prsou a jejich zvětšením. Luxusní dovolenými. Vozový park - porsche, audi, ferrari. Statek v Záblatí. Přepychový byt za padesát milionů. „Dělám vše pro rodinu, miláčku!“

Monika si Leoše brala po devíti letech. V srpnu 2008, těsně po sexuální aféře s nejmenovanou společnicí, která snímky jejího nahatého Leoše prodala novinám. „Lásko, byl jsem zneužitý. Víš jak to chodí. Někdo mi dal něco do pití. Náš vztah nám všichni závidí. Nevěř pomluvám.“ Nevěřila. Nechtěla věřit. Řekla zavazující manželské ano. V dobrém i ve zlém. Měli tříletého syna Jakuba.

Monika byla vdaná a znovu těhotná. Bezbranná a o to víc na muži závislá. Nadsamec byl ještě pracovitější. Uřvaný král vesnických diskoték. Taky moderátor Česko Slovenské SuperStar. Další prachy na kontě. A také jeho další aférky. Pokračovaly v těhotenství i po porodu druhého syna Matěje. Snažil se je uhrát. Nekomunikovat, dělat mrtvého brouka. Večer vydělával, ráno spěchal do práce. Přes den téměř nezvěstný. Stále nepřítomen. Manželky úspěšných mužů o tom vědí své.

Monika by to možná vydržela. Dobrá choť všechno pod zástěru schová. Statek v Záblatí, v bytě bazén, vozový park. Dvě děti. V každé rodině něco je. Jenže jihočeská sexbomba, dvacetiletá Gábina Dvořáková nebyla jednou z prchavých avantýr. I tolerantní, ke konejšení muže přístupná manželka, zbystřila.

Exotická kráska Gábina je nepříliš úspěšná modelka, ale jako milenka je zřejmě excelentní. Patří k těm, co si umí počkat. Strategicky hrát. Když zájem miláčka pohasíná, začnou si pletky s jiným atraktivním chlapem. V případě Gábiny prý s chorvatským automobilovým závodníkem Tiki Ivoševičem. Brunetka Gábina schovaná za zdmi statku rodičů, kteří přijímají (možná budoucího zetě) Leoše.

303850:gallery:true:true

Ideál je udržet si manželku i milenku. Schopný Leoš tuhle situaci uhrál víc než rok. Pak nastal čas licitací. „Vyber si drahý, už toho mám dost!“ Predátor Mareš byl obětí Monikou zahnán do kouta. Zřejmě to bral jako tzv. stop – time. Čas k nabrání sil. Vánoce byly podle Moniky snové. Šťastné a veselé. Na následné dovolené v Thajsku se dohodli na rozchodu. Leoš mluví o odluce, Monika o rozvodu. Gábina se zřejmě raduje.

Leoš se stěhuje z luxusního apartmánu do starého bytu v Bráníku. Kromě kufrů s sebou vláčí hypotéku pět set tisíc měsíčně. Alimenty na dvě děti, další poplatky. O jeho dosavadním životním standardu nemluvě. Pomyslný džbán trpělivosti u Moniky přetekl. Oběť nabrala dech. Je na smeči. Bez ohledu na předmanželskou smlouvu ho může dát.

Nejde jen o peníze. Víme to všichni. Ví to i Monika s lety podkopanou sebedůvěrou. Vrátit ji zpátky bude těžké. Ale je to krásná ženská. Je jí jemně přes třicet. Má šanci vzpamatovat se. Problém je, jak řekla v rozhovoru pro deník Aha!, že svého muže stále miluje. Ani to by jí nemělo bránit se z tohoto panoptika dostat. Chce to čas. Predátora ale nezměníš. Ostatně na tohle téma napsala Tamara Dřevikovská skvělou knihu povídek Jak ulovit cizího manžela. Možná ji milenka Gábina četla a možná by si ji měla přečíst i manželka Monika.

493844:gallery:true:true Vše o rozvodu Leoše Mareše a Moniky Poslušné